Το πρώτο ταξίδι του εργαστήριου της Παρέας του δάσους για παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς εκτός Αθήνας!

«Το σχολείο στη φύση» στην Κατασκήνωση ΡΟΔΕΑ, στα Καλάβρυτα

 Στις 6 & 7 Νοεμβρίου του 2021 μετά από πρόσκληση των υπευθύνων της Κατασκήνωσης ΡΟΔΕΑ, το εργαστήριο «Το σχολείο στη φύση» ταξίδεψε στα Καλάβρυτα για να προσφέρει την εμπειρία του σε συνεργάτες-παιδαγωγούς της Κατασκήνωσης, διαφόρων ειδικοτήτων (παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εικαστικούς, θεατροπαιδαγωγούς, εμψυχωτές, φοιτητές κά).

Στον αναζωογονητικό αέρα του Χελμού και στο μαγευτικό δάσος Μανεσίου,  η ομάδα των παιδαγωγών φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης και για ένα βιωματικό διήμερο μοιράστηκε εικόνες, εμπειρίες, δραστηριότητες και τρόπους σύνδεσης με τη φύση και αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος στην παιδαγωγική διαδικασία.

 Η προϋπάρχουσα σύνδεση μεταξύ των παιδαγωγών της ομάδας, καθώς και η σύνδεση της ομάδας με τον χώρο της Κατασκήνωσης, διευκόλυνε και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τους στόχους του εργαστηρίου, εστιάζοντας στην αξιοποίηση και στην πρακτική εφαρμογή τους στο πλαίσιο της κατασκήνωσης.

 Καλή αρχή στα ταξίδια των εργαστηρίων για παιδαγωγούς!

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.