Παιδαγωγικό εργαστήριο «Σχολείο μου, η φύση» για όλα τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα!

Μετά από τρία χρόνια πιλοτικής εφαρμογής (2017-2020) η Παρέα του δάσους με μεγάλη χαρά υλοποιεί ξανά, για τη σχολική χρονιά 2021-2022, το εκπαιδευτικό εργαστήριο "Σχολείο μου η φύση" για τα παιδιά όλων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα, αυτή τη φορά!

Το εργαστήριο φέτος χρηματοδοτεί πλήρως ο Δήμος Βύρωνα και περιλαμβάνει τακτικές μηνιαίες επισκέψεις κάθε ομάδας σε επιλεγμένα σημεία του Αισθητικού δάσους Υμηττού, από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο.

Το εργαστήριο ακολουθεί τα φυσικά ερεθίσματα των εποχών του χρόνου, παρέχοντας ευκαιρίες για γνωριμία, εξερεύνηση και ανακάλυψη του φυσικού κόσμου, με τη βοήθεια των εξειδικευμένων παιδαγωγών της Παρέας του δάσους.

 Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενίσχυση των ψυχοκινητικών, κοινωνικο-συναισθηματικών, αισθητηριακών, αντιληπτικών και δημιουργικών ικανοτήτων των παιδιών, καθώς και η έμπνευση και ενθάρρυνση των παιδαγωγών των Παιδικών Σταθμών, να εντάξουν την καθημερινή επαφή με τη φύση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ευχαριστούμε το Δήμο Βύρωνα για την εξαιρετική συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο έργο μας κι ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι το παράδειγμα του!

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.