Τι κρύβεται στο δάσος, τελικά;

Η πρώτη οικογενειακή εξόρμηση της Παρέας του δάσους εκτός Αθηνών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, στη Βαμβακού Λακωνίας και διοργανώθηκε από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωση Βαμβακούς, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Γονείς και παιδιά, γνωριστήκαμε, μοιραστήκαμε, ενεργοποιήσαμε όλες μας τις αισθήσεις και ήρθαμε πιο κοντά στη φύση και στη φύση μας!

Μοιραστήκαμε μια μοναδική εμπειρία στα μονοπάτια του Πάρνωνα, γνωρίζοντας από κοντά το δασικό οικοσύστημα του έλατου και του μαυρόπευκου και παρατηρώντας τον τρόπο συμβίωσης τους. Μάθαμε για τις συνήθειές τους, ανακαλύψαμε μερικά από τα μυστικά τους και συναντήσαμε πολλά και διαφορετικά πλάσματα που κατοικούν ανάμεσα τους.

Ακολουθήσαμε το μονοπάτι του νερού, καταγράφοντας τη διαδρομή, τις συναντήσεις και τις περιπέτειες μας, με στόχο να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε το δικό μας, μοναδικό οικογενειακό χάρτη. 

Ανακαλύψαμε πως έχει σημασία να θυμάσαι από πού ξεκίνησες και να γνωρίζεις πού πηγαίνεις, αλλά ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει αυτό που θα συμβεί στη διαδρομή!

Ευχαριστούμε τις οικογένειες που μοιράστηκαν μαζί μας αυτό το ταξίδι κι ευχαριστούμε τη Vamvakou Revival-Αναβίωση Βαμβακούς για την πρόσκληση, τη συνεργασία και την αξέχαστη εμπειρία. Καλή αντάμωση ξανά, σύντομα, με υγεία!

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εξόρμηση μας:

https://www.facebook.com/pareatoudasous/posts/328804275196851