Η Παρέα ταξιδεύει στην Ήπειρο

Το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα πάντα με τα μέτρα περί προστασίας και πρόληψης της δημόσιας υγείας, η Παρέα του δάσους ταξιδεύει στη Βάλια Κάλντα, σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, τη Βωβούσα, προσκεκλημένη του ομώνυμου Φεστιβάλ! 

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, η Βωβούσα, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. Το μονότοξο γεφύρι που από το 1748 ενώνει τους δύο μαχαλάδες της, συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση, μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία.

Η θεματολογία του Φεστιβάλ Βωβούσας (Vovousa Festival) εστιάζει στην προστασία της φύσης και είναι αφιερωμένο στους νέους και τις Τέχνες. Μέσα από εκδηλώσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, συναυλίες και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, προσελκύει όλους όσους επιλέγουν ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, το βουνό και το ποτάμι.

Από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2021, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βωβούσας, η Παρέα μας θα υλοποιήσει καλοκαιρινά παιδαγωγικά εργαστήρια στη φύσηγια παιδιά 5 έως 10 ετών. Στόχος των εργαστηρίων είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωριστούν και να συνδεθούν με τη φύση, κατανοώντας πως αποτελούν μέρος της, με αφορμή τα φυσικά ερεθίσματα της εποχής και του τόπου, μέσω του παιχνιδιού, της κίνησης, της επαφής με φυσικά υλικά και με κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες από εξειδικευμένους παιδαγωγούς.

Σας περιμένουμε για μια μοναδική εμπειρία στην πανέμορφη φύση της Βωβούσας, γεμάτη παιχνίδια, εξερευνήσεις, ανακαλύψεις, κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες!

Περισσότερες πληροφορίες… προσεχώς!

Δείτε περισσότερα για το Φεστιβάλ Βωβούσας, εδώ:

https://vovousafestival.gr/

https://www.facebook.com/vovousafestival/

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.