Αστική βιοποικιλότητα: βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α και Γ Αθήνας

Αστική βιοποικιλότητα: βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α και Γ Αθήνας

 Νοέμβριος 2023

Γνωριμία με την αστική βιοποικιλότητα

 

Το τρίτο βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α' και Γ' Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στο Αισθητικό δάσος του Υμηττού, το οποίο διαχειρίζεται η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Το εργαστήριο είχε ως θέμα τη σύνδεση με την εποχή του φθινοπώρου και τη μελέτη της αστικής βιοποικιλότητας που συναντάμε αυτή την εποχή, εστιάζοντας στην ενεργοποίηση των αισθήσεων και της παρατηρητικότητας και αξιοποιώντας διαφορετικές βιωματικές μεθόδους έρευνας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εικοσιπέντε εκπαιδευτικοί δημόσιων σχολείων, με στόχο να συνδέσουν την εκπαιδευτική διαδικασία με τη φύση, δημιουργώντας υπαίθριες τάξεις στις σχολικές αυλές και αξιοποιώντας και προσεγγίζοντας παιδαγωγικά τους γειτονικούς στα σχολεία φυσικούς χώρους.

 Ευχαριστούμε πολύ την κα Μαρία Δημοπούλου και την κα Ελένη Νιάρχου, υπεύθυνες των διευθύνσεων Α' και Γ' Αθήνας, για την εξαιρετική συνεργασία, καθώς και τον κ. Νίκο Πάγκα, Δασοτεχνικό υπεύθυνο της Φιλοδασικής, για τη φιλοξενία του εργαστηρίου στο δάσος.

Το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής της Παρέας του δάσους στο πρόγραμμα #EUSolidarityCorps της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2024 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.

Όροι χρήσης