«Το σχολείο στη φύση» και το φετινό φθινόπωρο στο Αισθητικό δάσος Υμηττού! Βιωματικό εργαστήριο για παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς

«Το σχολείο στη φύση» και το φετινό φθινόπωρο στο Αισθητικό δάσος Υμηττού! Βιωματικό εργαστήριο για παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς

Ένα ακόμα βιωματικό εργαστήριο της Παρέας του δάσους, διάρκειας 12 ωρών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2022 στο Αισθητικό δάσος Υμηττού!

Παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας και ειδικότητας, έπαιξαν, εξερεύνησαν, ανακάλυψαν, συνεργάστηκαν, χάρηκαν και μοιράστηκαν γνώσεις, εμπειρίες, ιδέες και προβληματισμούς, γύρω από τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τη φύση και την αξιοποίηση της τόσο ως πλαίσιο, όσο και ως εργαλείο εκπαίδευσης.

Το εργαστήριο συντόνισε η Χελώνα της Παρέας του δάσους, Παιδαγωγός & Forest School Leader, Ρόζα Τριανταφυλλίδη.

 

Τα βιωματικά εργαστήρια Η φύση στο σχολείο και Το σχολείο στη φύση απευθύνονται σε παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στοχεύουν στη μετάδοση παιδαγωγικών μεθόδων που συνδέουν τη σχολική ζωή με τη φύση και αποτελούν μια ολοκληρωμένη και συμπληρωματική παιδαγωγική προσέγγιση της φύσης, αλλά μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και ανεξάρτητα, ανάλογα με το ενδιαφέρον σας. 

Κάθε φθινόπωρο και άνοιξη, τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο Αισθητικό δάσος Υμηττού. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων εργαστηρίων θα ανακοινωθούν με το νέο έτος. Μείνετε συντονισμένοι!

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2024 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.

Όροι χρήσης