Βιβλία

Παρέα του δάσους.

Free to learn: Why Unleashing the Instinct to Play Will Make Our Children Happier, More Self-Reliant, and Better Students for Life, Peter Gray, Basic Books, 2013

Ένα βιβλίο που κάθε παιδαγωγός και γονέας χρειάζεται να διαβάσει, για την αντίληψη και την κατανόηση της καθοριστικής σημασίας του ελεύθερου παιχνιδιού και της ελευθερίας στη μάθηση, στην ανάπτυξη των παιδιών, στην ευτυχία και στην ολοκλήρωσή τους.

 Στο βιβλίο του “Free to learn”, ο αμερικανός αναπτυξιακός ψυχολόγος Peter Gray, υποστηρίζει ότι για να μεγαλώσουμε παιδιά που θα επιτύχουν στον σύγχρονο, διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, πρέπει να τους εμπιστευτούμε την καθοδήγηση της μάθησης και της ανάπτυξής τους. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ανθρωπολογία, την ψυχολογία και την ιστορία, ο Gray αποδεικνύει ότι το ελεύθερο παιχνίδι είναι ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν τη ζωή τους, να επιλύουν προβλήματα και να έχουν αρμονικές σχέσεις με τους συνομήλικούς τους. Προτείνει να απελευθερώσουμε τα παιδιά μας από τα δεσμά των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που σκοτώνουν την περιέργεια και δείχνει πώς μπορούμε να δράσουμε - τόσο ως γονείς όσο και ως μέλη της κοινωνίας - για να βελτιώσουμε τη ζωή των παιδιών και να προωθήσουμε την ευτυχία και τη μάθησή τους.

 

Το βιβλίο του Peter Gray κυκλοφορεί μεταφρασμένο και στα ελληνικά με τον τίτλο «Ελευθερία στη μάθηση», από τις εκδόσεις Αιακιδών, 2019.

 

 

 

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

Βιβλία

© 2023 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.